torstai 10. lokakuuta 2013

Mukava vapaapäivä :)

Sain imuroitua ennen puolta päivää, ja päätin sitten lähtä kävelylle kun oli niin ihana ilma. Tein sitte rapian tunnin lenkin ja ihastelin syksyistä luontoa ja talojen pihoja. Joku saattaa pian luulla että kyylään, mutta mulla kiinnostaa millasia pihoja ihmisillä on. :) Olis vaan se omahi piha, että vois sitten toteuttaaki kaikkia suunnitelmia... Ja sain viimein kiristettyä talvirenkaitten pultit, ilmanpaineet pitäs vaan muistaa laittaa kohilleen. :) Pyykitki kuivu viimein auringossa.

Sitten pistin kasvissosekeiton tulille. Keittoon tuli:

1 iso porkkana
4 perunaa
1/2 punasipuli
1/2 purjo

Kuullotin voissa ja öljyssä, lisäsin suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Annoin kiehua. Soseutin.

1 l vettä
40 g Koskenlaskija viherpippuri
40 g Olympia tuorejuusto
(pakettien loput)
Suolaa, Provancen yrttejä ja annoin kiehua hetken.

Kasvissosekeitto
 Ja tottakai soosi piti tehä tässä kattilassa, vaikka vähän iso kattila onki :) Hyvää tuli, syön varmaan viikon tuota!

Niin tosiaan, minähän olen myös osallistunut Lihattomaan lokakuuhun. Ilman lihaa en voi, enkä haluakaan elää, koska mielestäni ihminen tarvitsee lihaa ja siitä saatuja proteiineja. Onhan ihminen lihansyöjä! Mutta syön vain sellaista lihaa, minkä alkuperän pystyn selvittämään. Kuten Röngän lihat, omasta pakesteesta otetut hirven- ja poronlihat. Eli  jääkaapistani ei löydy leikkelemakkaraa (paitsi Miehen metukka), ei kanaa, eikä muutakaan. Ja on muuten ollu hyvä olo! Tein yks päivä jauhelihapihvejä ja niistä mulle ja Miehelle tuunatut hampparit, oli tosi hyvää, mutta olipa vatsa kovana pari päivää.

Keiton kiehuessa sain sitten aikaseksi siskolle sen pänikän. Kiva tehä toinenkin sisustusjuttu heti peräjälkeen, ja ekasta kerrasta viisastuneen. Laimensin siis maitoliimaa vedellä, aluksi puolet ja puolet, mutta tuli liian vetelää.Tällä kertaa laitoin puolet vähemmän vettä ja syntyi toimiva liisteri. sudin sitten pensselillä tapetin ja liimasin paikallee, pelti vaan oli vähän liukas, niin liima lähti "karkuun" paikoitellen, eikä tarttunu niin hyvin. Käytin samaa liisteriä liimatessani silkkinauhan purkkiin. Niin ja tapettihan on kotua, rempasta on aikaa 19 vuotta :D Muutettiin takas asumaan tasan 19 vuotta sitten Aleksiskiven päivänä, siitä minä sen muista :) Niin se aika rientää..

Tästä lähettiin

Ja tähän tultiin




Jonkin sortin risukkoa




 
Sisko tykkäs, se oli tärkeintä!

Minun päivällinen

Sain myös siskon houkuteltua kaveriksi lehvateatteriin kattoon Lentsikat. Ollaan ennenki käyty kattoon lasten lehvoja yhessä, kerran oli mejän lisäksi pari isää lastensa kanssa mejän lisäksi. Sisään heittäjä kahto meitä vähän ihmeissään ku oltiin ekana oottamassa sisään :D  Lentsikat oli ihan katottava elokuva, ei sitä tosin useampaa kertaa jaksais kattoa, niin kuin parhaimpia piirrettyjä. Niin ja vein tosiaan samalla siskolle tuon pänikän, se laitto keskeneräiset lapaset siihen. Minusta se oli aika hauska, ku mulla on omassani nuo villasukat :D Mukiin menevä vp siis. Huomenna jos sais ikkunat pestyä.

Näistä minun kuvista tosiaan huomaa että kämpässini eletään myös samaan aikaan. En tosiaankaan jaksa raivata kuvien taustoja :) anteeksi jos tämä ahistaa jotakuta, mutta aivan niin tarkka en jaksa vielä olla näitten kuvien kanssa. Miestäki alkaa kohta oleen ikävä, onhan se jo pari päivää poissa ollukki... 6 päivää minun pitäs aina olla yksinäni ja 4 päivää hän on sitten viihyttämässä minua. Tai nukkumassa ;)

2 kommenttia:

  1. Mie veikkaan että se lentsikatki sais meilä aika lämpimän vastaanoton :D. Voin kertoa, että kateltas harva se päivä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattasin minä Onnin kans kahtoa sen toiseenni kertaan :)

      Poista