torstai 14. elokuuta 2014

Tapetteja seiniin ja leivinuuni paikalleen.

Kyllä! Tällä viikolla on alkanu tapahtuun sisällä, olikin siinä parin viikon paussi. Leivinuunin muurari tuli maanantaina ja pitkän päivän muuras, mutta valmiiksi hän sen sai, ai että minä olin niin tyytyväinen. Tänään torstaina miehet sitten laitto piipun, onneksi Taavilla ei ole korkean paikan kammoa. Tuli otettu uunista kuvia myös kesken muurauksen, luvan kerran sain, niin kuvia sitten otin. Tarkkaa puuhaa tuo muuraus on, jokaiselle kivelle on oma paikka eikä villojen väliin jätetä rakoja. Melkosta palapelin kokoamista sanon minä, osaa kiviä joutui muokkaamaan, jo siitä syystä että uunille tehty kolo oli seitsemän senttiä liian pieni. Mutta kaikesta selvittiin ja uuni on nyt kasattu ja maksettu, tahtoisin jo leipomaan!

Isolta näyttää jo tuossa vaiheessa.
Sisältä.
Arina
Uuniosa valmis.
Se on valmis!
Se on nyt ikuistettu! Taavi imuroi.
Uunin taka jäävä seinä jätettiin tapetoimatta, yritetään keksiä siihen jotain vähän paremmin lämpövaihteluja kestävä materiaali. Jokun sortin kivi seinä varmaan laitetaan, sitä en tiiä rajataanko se vain uunin kokoiseksi vai laitetaanko kattoon asti. Mielipiteitä ja ideoita otetaan vastaan!Selvisi nyt sekin, että maalämpökoneen moottori on vaihettu ja se on ok. Sitten ootellaan vaan koulutusta sille, onneksi on leivinuuni, jos lasahtaa kesken talven eikä ite sille voi mitään tehä.

Sisustustarvikkeet oli kattopaneeleita lukuun ottamatta oikeat, huoh.. Osa katosta oli oikeaa mallia ja osa perusmallia, onneksi oikea tavara saatiin pian. Tapetointi piti kuiten alottaa ennen katon laittoa, toivotasti tapetit ei kärsi. Ja nyt niitä kuvia mejän talon sisäpinnoista. En jaksa vielä laittaa mallien nimiä tähän, jos joku tahtoo tietää kaivan kyllä sen lapun pian esille ja kerron.

Makuuhuoneen tehosteseinä, Decorama 4107.

Tämän tapetin kanssa on hyvä laittaa punaista.
Työhuoneen tehosteseinä, vähän hillitympi mutta samaa maailmaa.

Hieman raitaa, mutta ei liikaa, Decorama 4142.
Edellisessä kuvassa näkyy myös hyvin tapetti mitä on tehosteseiniä lukuunottamatta kaikkialla. Huomasin (pieneksi kauhukseni) että nuin isolla pinnalla tapetti näyttää hieman lattiamatolta mitä on kaupungin vuokrakämpissä... Taavista se ei näyttäny siltä, kai minä tuohon totun, tai sitten eka remontti tulee aika pian.

Eteisen tapetti on aivan mahtava!
Tarkempi kuva tapetista, Rolleri 7, 4954-1.
Minä ihan yllätyin kuinka Taavikin tykästy tähän tapettiin ja päätettiin ottaa tämä eteiseen. Tuolle seinälle tulee portaat sitten joskus, niillekin on jo visio miten portaat saahaan sopimaan tähän tapettiin.

Vessan takaseinän tapetti, Eco Street 6673.
Tämähän oli se kallein tapetti mitä taloon tuli, Taavi muistaa aina mainita että valittiin sitten paskahuussiin kalleimman tapetin. Tapetti on hieman kolmiuloitteinen, ja minusta vähän erilainen.

Sitten kattoa ja lattiaa. Kattoa tosiaan laitetaan paikalleen nyt, kun kaikki tarvikkeet on oikeita. Raksamies oli tämän päivän aika saanu olohuoneen ja keittiön ihan hyvälle mallille. Lattia tosiaan valittiin ensimmäisenä ja siitä lähettiin kasaamaan tätä materiaalia, puoltoista tuntia meni sillon näitä valittaessa. Kyllä me osataan olla joistan asioista samaakin mieltä.

Lattialaminaatti, Wintage acasia.
Iso läjä lattiaa.
Kattopalkki peitetään siis nuin.
Alkaa näyttään jo huoneelta.

Tuota kattopalkkia mietittiin että miten se peitetään, näjemmä näin tekivät. Saa nähä miten laittavat palkin alapuolen. Odotetaan mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Tarkkaa jälkeä tämä raksamies tekee, ainakin tähän mennessä ollaan oltu tyytyväisiä tulokseen.

Kattopaneelin malli on siis tämä, Hopeasaarni.
Huomasin yksistä raksamiehen papereista suunniteltua aikataulua, minkä mukaan oltaisiin aikataulussa ja luovutuspäivä sen mukaan olisi 19.9.. Varma en siitä vielä ole, kun meille ei ole vielä ilmotettu vaikka toissapäivä soitin projektipäällikölle ja pyysin ottamaan yhteyttä sen tiimoilta. Muuten tämä projekti on Muurametalon osalta sujunu hyvin, mutta inormaatiota ei kyllä olla saatu, jos ite ei olla kysytty ja tingattu. Toivotaan että saadaan pian tietää muuttopäivä, jotta voin irtisanoa tämän nykysen kämpän.

7 kommenttia:

  1. Teillähän edistyy hyvään tahtiin. Meille tulossa lähes samanlainen Sodankylään, pitäisi olla luovutettuna 29.9. eikä edes lattiaa ole vielä valettu! Meille tulee myös yläkerta ja se on myös samalla tavalla kesken.. T. Viivi :)

    VastaaPoista
  2. Mukava saada kommentteja, kiitos! Me kun luultiin että meillä on tiukka aikataulu, mutta teillähän se vasta onki! Toivottavasti teille ei tule viivityksiä.

    VastaaPoista
  3. viivytyksiä piti sanomani, anteeksi.

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää :P Ja varmasti vielä paremmalta sitte valmiina =)

    VastaaPoista
  5. ja Ellu, totta olet puhunut!! Tuo eteisen tapetti on vallan ihana!!! ON!

    milläs mallilla nyt mennään?

    VastaaPoista
  6. Kiitos Sari! Aikataulussa kuulemma ollaan, katto paikallaan ja melkeen kaikki tapetit seinissä. Täytyy hieman paljastaa, meille tulee perheenlisäystä, me saadaan koira!! Jee!!

    VastaaPoista