sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pekulla on vissiin uhmaikä.

Peku on parin päivän päästä puoli vuotta, ja alkaa näyttään siltä että uhmaikä on saapunut. Välillä Peku tottelee ja käyttäytyy hyin, mutta toisinaan kaikki komennot kaikuu kuuroille korville. Puremisesta alkaa tulla ongelma, Peku kyllä tiettää että ei saa purra (toisinaan kun sanoo EI Peku ottaa suun pois kädestä). Kun ollaan ulkona Peku tahtoo purra hansaa ja kun laittaa kädet selän taakse tai alkaa poistuun paikalta alkaa Peku puremaan jalkoja ja jos kääntää selän puree myös perseestä. Testasin yks päivä laittaa käsiin chilijauhetta jos ei enää haluais ottaa kättä suuhun, mutta mitä mejän Peku teki; nuoli minun kädet........ Taavi oli testannu valko- ja mustapippuria, oli nuollu neki. Ei ole ihan normaalia toimintaa minusta. Tänään sitten ostin Tabaskoa!! HEHEHE!!! Taavi päätti testata sitä ja laitto pisaran sormenpäähän. Peku haisteli sitä ensin ja otti pari taka-askelta, meni sitten takas ja sievästi nuoli Taavin sormia ja sitten aivasti. Se oli kyllä aika hauskan näköstä. Täytyy jossain vaiheessa laittaa käsiin jonku verran kun ollaan sisällä leikkimässä. 

Sisällä pidettävät ruoka- ja ruokakipot. Seinä on aina tuon näkönen....

Pitää vielä miettiä miten saan pihalla koulutettua Pekua, kun ilman hansoja tuolla ei nyt oikeen voi olla. Immeko hanskat kaiken Tabaskon, eli onko ihan yhtä tyhjän kanssa. Olen minä miettiny että onko Pekulla vaan tylsää pihalla ja sillä on siten liikaa energiaa mitä purkaa. Sillä on kyllä virikkeitä pihalla, on luita ja leluja, sopivasti lumi peittää aina toisinaan kaiken, joten Pekulla on hauskaa ettiäkin lelujansa. Peku on myös siitä hauska koira, että se syö sitten kun sillä on nälkä ja mieluummin syö pihalla. Eikä se aina syö kippoa tyhjäksi. Velipoika Jetsu on vastakohta, se syö kaiken mitä näkee ja sellasella vauhilla kuin se olisi viimeinen ruoka mitä tulee ikinä saamaan. Peku on syöny jo pitkän aikaa kaksi kertaa päivässä, herkut ja luut sitten lisäksi, veli antaa Jetsulle ruoan kolme kertaa päivässä. Suunnitelmissa on, jos huomisen työpäivän jälkeen pääsisin kotona käymään, Tapanina kun oli vähän pikanen reissu..

Lelut melkeen järjestyksessä.
 Vinkkejä otetaan vastaan miten saan puremisen ja tottelemattomuuden kuriin. Pentuhan Peku vielä on ja muistaa käskyt sillon kun haluaa, mutta olisi erittäin mukavaa jos tottelisi käskyjä aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti