tiistai 20. tammikuuta 2015

Leivinuunin lämmitystä, eli leipomaan!

Tätä päivää minä oon oottanu ku kuuta nousevaa, ulkona kiva pakkassää ja leivinuunissa tulet... Ahhh.... Pistin sitten ihan kunnolla lämpöä tulemaan ja nyt on muuten kämpässä lämmintä, ei tarvi villasukkia.
Kaunis hiillos.
Sitten vähän tunnelmaa.
Ja ei muuta kuin leipomaan. Taavi oli syöny suklaakeksit loppuun niin päätin leipoa ainakin niitä. Sitten kattelin vähän kirjoja että mitäs muuta leipos, Hella Poliisin kirjasta löyty Omenapiirakka. Piirakkaan tuli kookosta, mutta en pidä siitä, joten vähän tuunailin sitä. Piirakan tein tällä ohjeella (mitä kaapista löyty).

Omenapiirakka

2 munaa
1 dl ruokosokeria
1 dl muscovadosokeria
1 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vanilja jogurttia
3/4 dl voita (sula)
3 omenaa

1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kaneli ja kuivat aineet. Sekoita lastalla.
2. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
3. Voitele iso piirakkavuoka, kaada taikina ja asettele omenalohkot miten itse haluat. Päälle voi ripotella kanelia ja sokeria.
4. Paista 15-20 min n. 200 astetta (leivinuuni oli vähän lämmin tällä kertaa)

Omenapiirakka.
Valmis teos.
Kaunis taikina siitä tuli.
Sitten tehin niitä keksejä. Taloussuklaata ei ollu tarpeeksi, joten laitoin joulusuklaan jämiä ja hyppysellisen Ruususuolaa (rakeina). Hyviä nuo on vieläkin, Taaviki maisto suolan kekseissä, mukavasti tasapainottaa ja tuo Ruususuola on pehmeän makusta suolaa.
Ja tuoppi maitoa! NAM!!
Eilen tehin pizzaa ja tomaattikastiketta jäi vähän yli, joten tehin kinkku-pekoni-pinaattipastaa. Voi vitalis kun oli hyvää!! Tomaattikastikkeeseen tuli näitä raaka-aineita: Freesattua keltasipulia, tomaattimurskaa, oliiviöljyä, punasipuli, laakerinlehti, valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa, timjamia ja Provancen mausteseosta.
Parasta pastaa taas vähään aikaan.
Eteinen.
Eteinen sai eilen uuden maton Prismasta ja kissan oven viereen. Äiji (äidin isä) teki nuita kissoja melkeen jokaiselle lapselleen ja lapsenlapselleen, ja minusta on mukava kun käy jossain kylässä niin samanlainen kissa tervehtii oven vieressä. Taavi toi eilen puita kotoansa, tuolla määrällä puita sai uuniin lämpöä 240 astetta. Ja joo se naulakko pitäs saaha kohta paikalleen, saapi nuita vaatteita siihen roikkumaan, kun vieraat (Taavi) ei välttämättä kehtaa aukasta kaapin ovia.

Jälkipostaus: Nyt on saatu tavaroita seinille, mutta ootan vähän valosampaa hetkeä että saan parempia kuvia mitä nämä edelliset on. Eteinen mahtaa olla ensimmäinen huone mikä olis nyt valmis!! Seuraavalla kerralla voin myös kertoa minkälainen show naulakon saaminen seinään oli. Kyllä minä joskus mietin tuota miesten logiikkaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti