sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pinaattikeitto

Jääkaapissa oli tuoretta pinaattia vielä iso läjä ja se alko jo vähän nahistuun, päätin tehä pinaattikeittoa tuoreista pinaateista pitkästä aikaa. Erittäin nopea valmistaa ja maistuu. Keittoa vaan on pidettävä silmällä ettei kiehu yli tai pala pohjaan. Keiton tehin näin:

Pinaattikeitto

n. 1 litra tuoretta pinaattia
1 l nestettä (vesi, maito)
valkosipulijauhe
pippurisekotus
suola
kasvisliemijauhe
n. 10 rosmariinin lehteä
2 rkl voita

1. Kiehauta pinaatteja pienessä määrässä vettä n. 5 min (halutessa voit laittaa rosmariinit samaan syssyyn). Munat samaan aikaan kiehumaan.
2. Lisää kaikki ainekset ja anna kiehua hetki
3. Porataan tasaiseksi ja lisätään suurus (vehnäjauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen), mitä suurustetta itse tykkää käyttää.
4. Anna hautua hetki ja kuori keitetyt munat ja halkaise kahtia. Nauti!

Pinaattikeittoa NAM!!
Pinaattikeitto tarvii sen kananmunan ja minusta vaalealeipä maistuu erittäin hyvältä, oikeastaan paremmalta kuin ruisleipä.

Minä oon maalannu tänään vaatehuoneen hyllyjä. Selkä meinaa sanoa sopimuksen irti, kun Ikean porrasjakkaran päällä olen maalannut, välistä pitäny mennä lattialle kontalleen. Kuvia saatta sitten kun laitan hyllyjä paikalleen. Kiinni poraamaan niitä en vielä ala, ootan että Taavi tulee ja sanoo, haluaako että maalaan levyt toiseen kertaan. Vähän oli haastava maalata, kun yhdisti lakkapohjaisen (vetinen) kalustemaalin, haastavan työasennon ja vähän huonon maalaustelineen. Reunoille tuli oikeastaan poikkeuksetta enämpi maalia, mutta muuten ihan tasasesti sain maalattua. Suihkutin sumutepullolla vettä ja hioin pinnat ja reunat sileemmiksi ennen maalausta.

Peku on ollu melko levoton eilisen illan ja tämän päivän. Yhellä lelulla jaksaa leikkiä kaks minuuttia ja sitten siirrytään seuraavaan. Tämmöstä jälkeä se sai eilen illalla ennen nukkumaan menoa aikaan...

Jotain siellä laatikossa selvästi on..
Alimmaisenahan se oli, halko......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti