sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Suklaakeksejä ja sisustusta.

Suklaakaurakeksit kahdella tapaa.

Yritin etsiä maailman parhaitten suklaakaurakeksien ohjetta, mutta en löytäny. Piti sitten alkaa testailemaan että saan reseptin oikein. Sain sitten kahden sorttisia keksejä; rapeita lastuja ja paksumpia keksejä. Testasin myös samalla kiertoilmauunin toimivuutta, hyvin paistaa kaksi peltiä kerralla.

Versio 1:

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehhnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
170 g taloussuklaata

1. Voi ja sokeri ensi vaahdoksi ja muna vatkataan hyvin joukkoon.
2. Kuivataineet sekoitetaan ja lisätään kaikki taikinaan. Sekoitetaan hyvin.
3. Laitetaan jääkaappiin n. 30 min.
4. Tulee kaksi pellillistä keksejä, paistetaan 10 - 15 min 180 astetta. Riippuen aivan kuinka isoja keksejä tekee, tämä taikna leviää jonkun verran.

Suklaakauralastut

Versio 2:

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2, 5 dl vehhnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
170 g taloussuklaata

Valmistetaan samalla ohjeella, ei leviä uunissa aivan niin paljon kuin edellisellä ohjeella. Yhtä hyvä kuitenkin on, tämä ohje on juuri se millä saa herkkukeksejä, Taavi vaan tykkäs niistä lättänöistä ja murustavista kekseistä enemmän. Söi melkeen kaikki keksit ite. Voi että on kylmä maito ja vielä vähän lämmin suklaakaurakeksi hyvää!!

Suklaakaurakeksit.

Käytiin tänään Taavin kanssa Terrassa shoppailemassa Pyhäinmiestenpäivän kunniaksi. 150 euroa meni ja pimeä ehti tulla ennen kun päästiin pois... Ostettiin olohuoneeseen lamppu, päätös tehtiin yhdessä, ja yksi jännä juttu kävi, minä en enää halunnu sitä lamppua mitä kattelin jo enne talonpohjien ajoa. Juttu asiasta löytyy täältä. Päästiin lamppuhyllyille ja aloin taas jälleen kerran katteleen tätä lamppua, niin minä enää sitä halunnukaan, olin jo kyllästynyt siihen! Jännä homma. Alotettiin sitten uudestaan katteleen vaihtoehtoja ja viimein löyty sopiva ehokas. Ja vissiin kaikenlisäksi viiminen. Siellä Party Lite-kutsuilla kattelin pikku lyhtyä missä oli tämä sama metäs kuviointi, melkein ostin sen, mutta näättä sitten joskus mitä ostin. Valasee melko makiasti, pitää varmaan harkita vähän pienemmän hehkun laittamista.
Forest, Norjasta.

Sohvanurkkaus...

Sain myös ostettua kylppäriin penkin ja maalipurkin. En sitten vissiin muistanu näyttää Taaville millasen sävyn otin, oli ilme kyllä näkemisen arvonen kun näki minut maalauspuuhissa. En tiiä maalaanko tuon vielä toiseen kertaan, mutta näyttää minusta kyllä ihan hyvältä. Ja ekat reiätkin on saatu laitettua seiniin, ei tartte laittaa pyyhettä ikkunasta roikkumaan. Jännittää vaan vähän että miten kestää kylppärissä olon tuo penkki kun Taavi totes, että jos on vesiliukonen maali niin mitä tapahuu jos märällä perseellä siihen istuu. Jännä nähä!! Aika hyvin näytti tuo penkki maalia imevän, että jospa se kestäs. Ja kyllä Taavi tulee huomaamaan että väri on vallan mainio.
Terrasta hankittu penkki.
Maali ja sävy, millä maalasin penkin.
Ja tämmönen siitä tuli
Tässä on penkin paikka.
Peku on kasvanu aiva kamalasti, ja vauhtia tulee lisää. Ostin yksi päivä Terrasta Pekulle uuden lelun, siinä toivossa että se lopettas meidän puremisen... juu, kyllähän Peku lelusta tykkää, mutta taas tuli kankkuun uudet hampaanjäljet... toivoton tapaus sanon minä, sais jo tulla uudet hampaat. Äiti ei ehkä arvosta tätä lelua, mutta ei se oikea lehkä ole, sillä on kuusi utaretta.
Uusin lelu, ja kuolaa on.
Uusi kaulapanta on vähän liian iso vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti