lauantai 22. marraskuuta 2014

Kangasta taloon.

Vihdoin ja viimein minä sain verhot ikkunoihin. Rovaniemeläisestä sisustuspalvelu liikkeestä kävi nainen kotikäynnillä syssymmällä ottamassa mittoja ja kattomassa olemassa olevaa sisustusta (tai sen puutetta tässä tapauksessa). Kävin viikko sitten hyväksymässä kankaan ja hinnan ja torstaina sain sitten tangot ja kankaat ja tänään laitettiin Taavin kanssa net paikoilleen. Olohuoneeseen ja keittiöön tuli verhot samaa kangasta, mutta keittiön pikkuikkunaan tuli valelaskosverho ja pari sisustustyynyä sain kaupantekiäisinä. Tyynyt oottaa makkarissa sohvia... Kankaassa on violettia/viinipunasta, harmaata, valkosta, mustaa ja beigeä eli kaikkia värejä mitä talosta jo löytyy. Suunnittelija osasi aika hyvin löytää minun näkösen kankaan. Keittiön ikkunaan olisin ehkä halunnu täyspitkän tangon, mutta ihan hyvältä tuokin näyttää. Tangot oli melko huonosti katkastu. Epätasaiset päät ja eri mittaset tangot. Kävin mainitsemassakin asiasta kaupungilla ollessani, eipä hän oikeastaan muuta sanonu kuin eihän niitten sentilleen tarttte olla. Paree vissiin ensi kerralla ostaa tangot itse.. Verhot on hyvin tehty ja niihin olen tyytyväinen. Eikä loppupeleissä kallis satsi ollu, 380 euroa verhot, tangot ja kaksi tyynyä (niistä kuvia sitten sohvien kanssa).

Kulmaikkuna
Keittiö
Keittiö
Mattoja on vielä aika vähän lattioissa kun Peku myttää ne sisällä ollessaan. Eli en ole vielä jaksanu panostaa mattosisustukseen. Joudun varmaan pari mattoa ostamaan loppujen lopuksi, mutta se sitten aikanaan. Taavikaa ei enää arastele näitä värejä. Kysyin että joko se on tottunu nuihin minun jakkaroihin, mitä maalasin violetiksi (oikeastaan täysin sama väri kuin verhoissa, aika hauska). Sanoi että sitä väriähän on kyllä talossa monessa kohin, ollaan vieläkin samoilla linjoilla värimaailman kanssa. Jipii!! Edellisessä kuvassa näkyy maalaamani Ikean jakkara. Ja maalaamaton, sitä tuskin tulen maalaamaan, ainakaan samalla värillä, kun on vähän eri kokonenkin kuin toinen.

Toisessa keittiön kuvassa näkyy myös maljakko/lyhty, mikä Askosta sillon ostin. Taavi ei oikeen innostunut vessan tikashyllyköstä, meinas ettei meillä tarvi portaita ylös ostaakaan... Se ei oikeen ymmärtäny minun visota. Joskus tahdoin niitä olevan kaksi ja niistä tulee "yöpöydät" mejän sängyn viereen.

Taavi lähtee taas tänä iltana Tornioon... Pitkästä aikaa tuntuu siltä etten minä haluais sen lähtevän, viime viikolla meinas jo mökkihöperyys iskeä, kun yksikseni taikka Pekulle joudun juttelemaan täällä. Hirveästi ei ole vieraita käyny kylässä, vaikka aikasemmin en oikeen ees halunnu että kukaan näkee tätä kaaosta. Onneksi kohta alkaa sesonki, niin ei tarvi miettiä kuin sitä että ottaako Pekun matkaan vai jättääkö kotia. Toivottavasti Taavi saa kohta sen häkin valmiiksi niin voi Pekun jättää rauhassa kotia yksin. Pekukin on nyt saanut kaikki rokotuksensa ja painaa tällä hetkellä 15 kiloa. Iso poika se jo on, tahtoo vaan haukkua aika paljon. Naapureittan lapsia ja ohikulkevia koiria se haukkuu jos on itse narussa kiinni, enkä minä tai Taavi olla pihalla. Lapsia se saa minun puolesta haukkua, sen verran hyvin osaavat Pekua kiusata. Pariin otteeseen ollaan huomattu, että juttelevat Pekulle puskien suojista ja kävelevät mejän puolen ojassa. Ei Peku vihasesti hauku, häntä sillä aina heiluu ja utelias kun on niin leikkiä se aina haluais. Toisinaan se juttelee muitten koirien kanssa, se kuulosta toisinaan aika hauskalta. Ikkunanki se on koppiinsa saanu, mutta ei se sisälle taho mennä. Mieluummin istuu kopin portaalla ja pötköttelee siinä. Maton oon laittanu kopin eteiseen ja portaalle.

Ensin venyttelyt
Ja sitten käydään kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti