sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tapahtumarikas viikko takana

Alkuviikko meni selvitessä mökkiviikonlopusta ja ootellessa että turvotus laskisi. Töissäkin oli vaihteeksi ihan mukava olla, onhan mulla mahtavat työkaverit. Aika rauhallista meillä nyt on verrattuna parin viikon takaseen, mutta kohta se taas alkaa se kiire, kun kotimaiset matkailijat tulee. Sain salillakin käytyä pariin otteeseen ja hoidettua meille lainaneuvotteluajat kolmeen pankkiin viikon päästä maanantaille. Sain jopa hommattua ittelleni uuden liittymän, vanha loppuu toinen päivä.

Niin ja olihan tällä viikonloppuna Tunturi Rallitkin, lähöt käytiin kaverin kanssa kattomassa. Kyllä ne on eri autoja nuo ralliautot, jospa joskus pääsisi kyytiin. Minun suosikki ja aika monen muunki oli Juha Salo, mutta hänen matka päätty ekana päivänä, olihan täällä 20-30 pakkastakin. Kaupungillakin vilisi autoja joka kulman takana. Ellu tykkäs! Pitihän sitä sitten lauantaina käydä kattoon iltamenoja parin kaverin kanssa. Olipa pitkästä aikaa porukkaa liikenteessä, ja ennen kaikkea oman ikästä porukkaa. Vanhemmille oli tullu väsy, tai net oli linnoittautuneet Pohjanhoviin, oletan siis. Mutta edelleen idioottimagneetti oli päällä, oon minä selvinpäin tai oikeasti juomassa, aina on vähintään yks idiootti joka ei ymmärrä ku nätisti pyytää siirtymään toiseen päähän baaria, sitten täytyy siirtyä ei niin kauniiseen tekstiin. Onhan tosin tässäkin yksi poikkeus, Taavi. Baarissa met ollan tutustuttu ja sen jälkeen ei ole tarttenu toisia miehiä kahtella.

Vapaa päivän (mejän molempien) kunniaksi leivoin myös kakun. Sain joululahjaksi äitiltä (viime viikolla) leivontakirjan, piti kokeilla yhtä kakku.

Kahvi-karamellikakku

175 g voita (voi/sokeri vaahto)
175 g ruskeaa hienoa sokeria
3 munaa (yksitellen)
225 g vehnäjauhoja (seos siivilän läpi)
2 tl leivinjauhetta
1 dl vahvaa kahvia (lopuksi)

Kuorrute:
1,25 dl maitoa
125 g voita
3 rkl ruskeaa hienoa sokeria
575 g tomusokeria
(laitoin myös kaakaojauhetta reilun rkl)
koristeluun kahvipapuja

Tämän pohja pitäs jakaa kahteen osaan, mutta eihän mulla ole kahta samankokosta vuokaa, joten tein yhteen vuokaan ja paistoin 180 astetta ja n. 30 min. Kuorrute pitäisi tehä näin; maito ja voi kuumennetaan kattilassa, sokeri sulatetaan toisessa kattilassa ja annetaan karamellisoitua. Karamellisoitunut sokeri sekoitetaan sitten lämpimään maitoseoikseen ja laitetaan takasin liedelle joksikin aikaa. Minä oikasin ja lämhäytin kaikki samassa kattilassa. Laitoin myös vähän kaakaojauhetta mauksi ja väriksi. Kuorrutetta laitetaan väliin sekä päälle, täyttäessäni kakkua tajusin miksi kakku olisi pitänyt paistaa kahdessa vuoassa, täyte erottuu silloin paremmin eikä imeydy kakkuun niin hyvin. En jaksanut oottaa että tomusokerikuorrute jäähtyis, niin kuorrutteesta ei tullut niin nättiä mitä olis voinu. Ja tässä tulos:

Ihan hyvä kakku

Ajattelin myös paljastaa mikä on mielestäni paras keksintö leivontaan, kakkusaha. Niin monta kakkua kun minäkin olen yrittänyt saada halkaistua tasaisiin osiin, minä en sitä vieläkään osaa ja tuskin tulen sitä ikinä oppimaankaan. Päätin osataa ku silmään iski Anttilassa.

http://kuvat2.huuto.net/c/43/7d2a7d4e16bd002c9f7d5dbca39c4-orig.jpg
kuva






Testasin lauantaina myös uutta viiniä. Oli pakko kun kuulin nimen. Yhdysvaltalaista Kung Fu Girl, Rieslingiä. Puolikuiva, raikas hedelmäinen valkkari. Todella helppoa juotavaa, ehkä jo liiankin helppoa. Tästä viinistä kannattaa varmaan alottaa viinin maistelut, mulle oli jo melkeen liian mauton, jälkimakuja ei ollut oikeastaan ollenkaan, melkeen ku olis maustettua vichyä juonu. Hintaakin tällä kuitenkin oli, joten odotin kyllä vähän enemmän. Pullon kuitenkin säästän, on se niin nätti, vaikka tuskin tulen tätä toiste ostamaan.

Komia pullo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti