tiistai 13. lokakuuta 2015

Mitä on kesästä jääny?

Kirjottelu on nyt kyllä jääny vähän heikolle nyt syssystä. En vaan ole jaksanu istua koneella ja keskittyä kirjottaan mitään, kuvia oon kyllä räpsiny kameralla ja puhelimella ja kaikenlaista tullu touhuttua. Jos nyt tekis vähän niin kuin yhteenvedon kesästä, kun tuo talvikin tekee tuloaan.

Sain Taavin veljeltä jonkun sortin chilin kasvatettavaksi, kun sillä loppu keittiön pöydällä tila kesken. Lisää kasveja pirttiin siis! Paljon kukkia siinä on ollu ja neljä palkoa on nyt kasvamassa, katsotaan missä vaiheessa net alkaa vaihtaan väriä. Peku on sitä aina sillon tällön käyny haisteleen, mutta ei ole vielä koskenu siihen, enkä usko että tuleekaan koskemaan. Hyvin se on jättäny ne jo rauhaan, ei ees suutuspäissään käy näykkimässä niitä, pölyjä vaan puistelee hännällä.

Vihree kaveri
Chilipuu tai pensas, kumpi se nyt onkaan.
Kirsikkapuukin on hyvin istahtanu takapihalle, toivottavasti säästyy talvella kaikilta jyrsijöiltä eikä talvi kohtele sitä kaltoin (Taavi aja kelkalla päältä). Onhan tuossa pihalla muutakin mitä täytyy vähän pelätä että miten niille käypi, kuten ryytimaan kaulukset ja ruusupensas, mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Onhan tässä mahaakin alettu kasvattamaan, kun tämä puutarhakausi loppuu. Sellasta tosiaan pääsi käymään että vauva tekee tuloaan ja maha näkyy kyllä jo niin ettei sitä paljoa enää peitellä. Tällä hetkellä olo tuntuu lihavalta, liikkeitä ei tunnu mutta maha on niin iso ettei huosut enää mahu jalkaan. En aina muista että on ihan normaalia että maha kasvaa, mutta välistä tuntuu että en ole ikinä ollu näin lihava ja jotain on kyllä pakko tehä. Nyt on menossa 18+6 tai jotain sellaista, kaippa tämä kohta muuttuu todelliseksi. Taavi käskee vähän väliä levähtään, eikä iskä päästä minua nouseen hirvitorniin. Eniten kaipaan viiniä ja isoa juustolautasta! Ja ei mitään en ole hankkinut, lapasten tekokin on vähän kesken, mutta on tässä onneksi vielä aikaa. Laskettuaika on 9.3, mikä oli myös äijin (äidin isän) syntymäpäivä. Kerron varmaan seuraavalla kerralla enemmän miten alku on lähteny käyntiin.

Lapaset ja sukat alotettu.
Saahaan toinen vauva perheeseen, vaikka tämä mejän eka vauva onkin kasvanu, muistais vaan itsekin sen, mutta se on varmaan mahotonta.
Mejän "pikkuselle" tuli halipula. -Tilannekuva-
Iso poika se alkaa jo olemaan.




2 kommenttia: