torstai 22. lokakuuta 2015

Bataatti ja syysillat

Oon pikkuhiljaa alkanu laittaan kynttilöitä ja valoja taloon, kun niin kivasti tulee pimeä aikusin, ehtii vähän nauttiakin kun nykysin väsy tulee jo klo. 22.00 jälkeen (varsinki jos en ole nukkunu päikkäreitä). Yhtä asiaa minä vaan mietin, miten meille voi kerääntyä niin paljon lehtiä! Aina on joku pöytä tai taso täynnä sanoma- ja mainoslehtiä, en voi käsittää.

Jotain kivaa oon saanu hankittuaki, vaikka rahatilanne ei välttis olis antanu periksi, mutta tätä olen halunnu kauemmin entä nämä on ollu muodissa. Nyt on hinnat tullu vähän alemmas, niin on köyhälläkin varaa. Ostin Terrasta, oliko sirkusvalot nimellä tai jotain, voi liittää myös sarjaan ja tässä alotussarjassa on 10 lamppua. Ekan paikkansa saivat mejän makkarista, joka on erittäin violetti voittoinen tällä hetkellä kun vaihdoin päiväpeitonkin. Mutta tykkään kyllä itsekin tästä värimaailmasta, kaikki on kuitenki vähän eri sävystä. Makkaristakin löytyy kolme kukkaa, vaikka tämä ei ole kovin valoisa huone. Pitäs vaihtaa täälläkin taas järjestystä, alkaa vähän kyllästyttään ja olis kiva miettiä missä tämä yks kaveri tuleepi nukumaan; mejän huoneessa vai omassa huoneessaan. Ja ennen kaikkea joutuuko nukkuun kauanki pahvilaatikossa (äitiyspakkaus) vai saahaanko hankittua ja mahutettua pinnasänky johonki. Juu ei olla mietitty vielä mitään tällasta, tai siis ollaan mietitty että ei olla mietitty.

Nämä ihanat lamput, ulko- ja sisäkäyttöön.
Led.
 Vähän olen siis järjestystä vaihellu ja laittanu tauluja seinille. Pari hyllyä odottaa että päästään Taavin kanssa sopuun laitetaanko ne seinälle samaan tasoon, vai toinen ylemmäs ku toinen (voi arvailla kumpi on kummankin mielipide). Olohuoneen seinät kun näyttää vielä niin valjuilta ja olisi jo aika saada sinnekin jotain, kun nyt on kaikki löytäny paikkansa huoneissa (tällä hetkellä...). Saa nähä minkälainen sota saadaan siitä aikaseksi.

Eläimet, etenkin pöllöt on kovassa huudossa tässä huushollissa.
Uusin pöllö tulokas.
Minulla on koko viikon haluttanu Comicon sapuskaa ja bataattiranuja, tehin sitten tänään itse niitä bataattiranuja ja juustoisia lihapullia. Hirmu hyviä tuli!

Bataattiranut

 600g bataattia
2 rkl öljyä
2 rkl korppujauhoja
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulihauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta

1. Leikkaa bataatti sellasiksi ku tahot, huuhtele ja kuivaa.
2. Sekoita öljy, jauhot ja mausteteet keskenään.
3. Sekoita sitten kuivat bataatit tasaisesti mäskiin ja paista 200 astetta 30-40 min. (riippuu minkäkokosia ranuja tehit).

Näitä paistoin 30 minuuttia, parempia ku potturanut.
Käytiin Essin kans kattoon Hotelli Transilvania 2. Kun käytiin kattoon ykkös osa siellä oli joko lapset ja heidän vanhemmat, meitä katottiin sillon vähän kieroon, nyt ei katottu kieroon. Me oltiin teatterissa kahdestaan!!! Oven aukasia vähän naureskeli meille ja kyllä mekin vähän naureskeltiin, mutta olihan se elämys olla ihan rauhassa leffateatterissa. Ei kukaan hörpi vieressä limua pillillä, ei kukaan aivastele, ei kenenkään pää ole edessä, ei kukaan potki selkänojaan, tai lapsi huuda että mulla on pissahätä. Sai nauraa just niissä kohin ku itte tahto, ei tarvinnu miettiä miltä kuulosti tai häiritseekö jotakuta toista.
Siskon kanssa lehvassa, kirjaimellisesti.
Olen minä käyny tutustumassa näihin mejän lähi metsiin Pekun kanssa muutamaan otteeseen. Sen kans vaan pitää mennä melko kauas, kun sillä on niin pitkät hakumatkat ja nuo mettät on melko täynnä teitä ja iso tie kulkee melko lähellä. Löysin minä yhen ihan kivan makkaranpaistopaikanki, polkukin oli melko kiva, mettä polku mitä pysty seuraileen ihan hyvin mutta oli kuiten sen verran haastava että nappaskengillä turha lähtä. Sääkin oli ihan passeli, melko utusta oli vaikka puolen päivän aikaan oltiin liikenteessä.
Metsän rauha.
Peku pääsi eilen valjakon matkaan. Viimeksi talvella ollu muitten koirien kanssa vetohommissa, vähän jännitti senkin takia kun oli ekaa kertaa reissussa ilman minua. Itku mulla meinas tulla kun lähtivät mehtään. On kuulemma riski koira vetämään, paikoillaan ei vaan malta olla eli taukoja ei paljon pitäneet. Pekulla oli edessä kaksi narttu huskya ja oli kuulemma meinannu mennä niistä eelle alussa, kun näillä oli vetäminen alkuun vähän hakemassa ja vaijerit oli menny useampaan otteeseen sekasin. Seittemän kilsaa olivat juosseet, nartut köllähtivät pötkölleen mutta Peku... Se olis halunnu vielä leikkiä ja olis varmaan menny toinenkin lenkki. Ei se vaan osaa rauhottua uudessa paikassa ja uusien koirien kanssa. Joka paikka pitäs haisella ja kaikkien kanssa leikkiä, nartut ei oikeen ollu leikki tuulella eilen. Pekua en ole käyttäny vähään aikaan pyörälläkään valjaissa ja nyt tuli sitten Taaviltakin kielto etten saa tehä enää mitään sen suuntasta ku kuuli että oon Pekua viemässä valjakkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti