sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pipareita ja muuta.

Ekat charterit alko tulemaan tänä viikonloppuna, eli ollaan oltu töissä kellon ympäri ja juostu pari päivää. Meidän porukalla (190 hölöä) oli päivän Napsulla ja niitä viihytettiin ja opastettiin eri paikkoihin. Mullehan tuli sitten edellisenä perjantain aikana pientä paniikin poikasta, kun ennen oon huolehtinu näitten syöttämisestä, juottamisesta ja jälkien siivoamisesta, nyt pidin pystyssä leipä, mehu ja kahvi tarjoilupöytää pihalla, puhuin bussissa ja olin tonttuna. Eniten oikeastaan pelotti että jos asiakkaat pääsevät tulemaan vasta sunnuntaina kaikki leivät (2 leipää/asiakas) olisi pitänyt tehdä uudestaan............. Harkkarin kanssa väännettiin niitä neljä (NELJÄ) tuntia, 385 leipää, siinä oli urakkaa. Mutta onneksi tulivat ajallaan ja ihan turhaan minä jännitin bussissa puhumistakin, puolalainen opas puhui niin paljon etten minä saanu montaa kertaa puhun. Mutta nytpä olen toiminut myös tonttuna! Ja mahtavaa oli myös kun mentiin kentälle asiakkaita vastaan, siellä oli myös vanha työkaveri oottamassa omia asiakkaita. Oli pakko käydä kaveria halaamassa, unohdin täysin että olin tontun vetimissä, joten oli varmaan hauskan näköstä. Ei montaa kertaa ehtiny miettimää että nyt on Itsenäisyyspäivä, mutta päivä meni erittäin nopeasti ja kyllä  nukutti seuraava yö.

Tänään tein sitten pipareita, kotona ollaan tehty aina Itsenäisyyspäivänä pipareita. Olin ostanu pakasteeseen jo valmiiksi taikinan, en minä ole enää pariin vuoteen ehtiny taikinaa tekemään ja sitä tahtoo tulla niin paljon etten tiedä mitä niille tehä. Tänä vuonna en saanu lähtä siskon kanssa joulukirkkoon, minkä jälkeen leipoa torttuja ja pipareita, kun se hyväkäs otti ja muutti kesällä Tampereelle. Appiukolle en ainakaan vie tänä vuonna pipareita, ei ollu kuulemma edellisiäkään syöny! Ne on kuulemma niin nättejä, ettei ole ees pakettia avannu, Taavi meinas että kohteliaisuutena pitäs ottaa.

Taavillekin oma.
Ei mitään taideteoksia, mutta nättejä kuiten.
Uudet sohvat saahaan maanantaina tai tiistaina, mutta uus kirjahylly ollaan saatu. Appiukko oli käyny hakeen pari kirjahyllyä kahden kahvipaketin hinnalla. Minähän en tienny tästä mitään, kahtelin vaan ihmeissäni kun kantovat palasia sisään. Mutta nyt meillä on kirjahylly ja on hintansa väärtti. Ylös tulee ledivalot mistä osa osottaa ylös ja osa alas. Keittokirjat löysi väliaikasen paikkansa hyllystä, tahon ne keittiön seinään sitten kun Taavi saa laitettua hyllyn. Entiset omistajat oli kuulemma öljynny hyllyn joka vuosi, että mejänki pitäs. Melkeen alan öljyämässä kirjahyllyä, en kyllä ikinä.

Work in progress.
Jotain jouluista olen saanu laitettua taloonkin, varmaan ainoat mitä tulen laittamaan.

Jouluvalot ikkunassa.
Rosmariini löysi paikkansa muumimukista.
Tonttu uunin pankolla.
Jännittää taas miten töissä alkaa meneen, kun sesonki tiivistyy. Mummun synttäripäivällekin tuli tilaus, joka vaikuttaa minuun. Saa nähä pääsenköö jotenki luistamaan siitä. Taavi toi kotoansa pari laatikkoa Ankkoja ja leffoja, kokeilen jos saan ne jotenki tuohon kirjahyllyyn fiksusti.

Mukavaa Joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti