lauantai 13. joulukuuta 2014

Peku 5 kuukautta!!

Kylläpäs aika rientää! Peku synty viisi kuukautta sitten, ja kasvanu aivan hirveästi. Yritettiin vähän aikaa sitten katsoa Pekun säkäkorkeutta, erittäin haastavaa oli, luvuksi saatiin 57 cm, mutta en kyllä mene takuuseen tarkuudesta. Paikallaan se ei pysy kuin siankorvaa syödessään. Se on alottanu uuden harrastuksen, mäiskii tassuilla juomakippoa ja vettä on joka paikassa. (Ei mitään käsitystä mistä on sen oppinu.) Kynsien leikkuu on yhtä tuskaa, takatassut saa leikattua ihan hyvin, mutta etutassut on yhtä taistelua ja siihen tarvitaan kaksi ihmistä. Peku puree silloin oikeasti lujaa eikä pysy ollenkaan paikoillaan. Ohjeistettiin että päästää irti vasta sitten kun Peku rauhottuu, juu ei toimi, ei ole sellasta hetkeä kynsien leikkauksen aikana.. Takahampaat on vaihtunu jo melko hyvin, ihania pikku hampaita löytyny aina sieltä täältä. Isot hampaat sille onkintulossa, vähä pelottaa jo miten sen puremisen saa loppumaan. Minua se näykkii aina sillon tällön, mutta tottelee kyllä kun sanoo ei. Useasti oon kopannu sitä kuonoon jos ei ole totellu. Toisten kanssa ei mene aivan niin hyvin, Taavikaan ei oikeen osaa sitä komentaa lopettamaan ja muu perhe jos tulee kylään, niin sehän tykkää jos sen kanssa leikkii vähän ronskimmin. Silloin Peku unohtaa että ei saa purra ja mulla toisinaan ahistaa kun Pekua ei komenneta kunnolla, vaan jatketaan vaan leikkimistä. Muuten Peku osaa olla aika nätisti hihnassa, osaa tulla takas omalle puolelle kun käskee, ei vedä hihnaa ja osaa odottaa. Toisista koirista ja ihmisistä se on aivan innossaan, mutta ei kuitenkaan hauku. Paitsi tuota naapurin labbista, jos se haukkuu Pekulle. Ulkona ollessaan Peku kyllä haukkuu naapurin koirat ne huomatessaan, mutta leikkiä se vaan tahtois.

Ostin Pekulle uutta kuivamuonaa, Barking Heads Puppy Days, niissä on paljon lihaa ja Peku saa helposti kaikki ravintoaineet näistä kopuroista. Saatavilla oli myös vehnätön vaihtoehto, mutta Pekulle syötetään myös samaa ruokaa mitä met syödään, joten ei mitään järkeä. Ja Peku tykkää nuista tosi paljon vaikka vähän kalliita nuo oli, suraavaksi testata Jahti&Vahtia. Kävin ostaan Pekulle koppiin Ruti-Rexiä jos osais viettää kopissa enämpi aikaa. Vaikka kyllä se jo osaa sinne mennä, mutta makoilee vaan eteisessä. Pekuhan meinas syyä koko paalin ja muutenki oli ihan sekasi niistä lastuista, levitteli niitä vähän pitkin pihaa. Mutta nyt on Peksulla pehmikettä kopissa.Viikon verran se on ollu yöt ulkona, ja kun ollaan lähetty jonnekin, ulos se on jätetty. Aikasemmin ei oikeen uskaltanu kun se ei millään menny koppiin, tuli taivaalta mitä tahansa.

Katsotaan vähän Avaraa luontoa. (Ja vehkan kastelin hetkeä aikasemmin)

Minun miehet.

Vähän joulua oon saanu tänne lisää. Joulukuusenkin toin sisälle. Siinä on ainut kuusi mitä tähän taloon varmaan pariin vuoteen tulee. Oikeaa kuusta en voi sisälle ottaa kun olen allerginen ja Peku varmaan tuhoais koko kuusen ennen ku sen sais ees olohuoneeseen asti.
Joulukuusi ja tonttu

Tontulla on parta vähän sotkussa.
Vaihdoin tosiaan valkosen pöytäliinan sohvapöydälle ja muistin taas äsken miksen omista montaa valkosta liinaa. Sotkin liinan jo lasagneen.... Joulukortitkin sain kirjotettua, huomenna käydä ostaan merkit ja laittaa kortit menemään. Saatan käydä tänäkin vuonna Napapiirilla laittaan kortit postiin niin saa kunnon leiman. Joululahjojakin kävin ostaan tänään. Päätin mennä ekana Sampokeskuksessa olevaan Mainoa Desing-liikkeeseen ja voi kamala mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyikään. Olisin voinut ostaa koko liikkeen tyhjäksi! Tahdon ostaa lahjaksi astioita joilla on tarkoitusta ja käyttöä. Erittäin haastavaa se on ja oikean lahjan tietää monesti vasta kun sen näkee.

Minun blogi ei ole mikään Gloria koti sisustusblogi, kuten ei minun kotikaan ole. Tässä talossa ainakin näkyy että täällä asutaan, voisihan täällä siivota ja kerätä Pekun leluja ja luita tiheämpään, mutta antaa köppänän leikkiä. Monissa blogeissa on erittäin kauniita kuvia ja tarkkoja asetelmia, onhan tosi että juuri kuvan ulkopuolelle jää paljon, mutta minulla ei ole vielä niin paljon innostusta järjestää taustoja täysin. Ehkä jossain vaiheessa jaksan panostaa kuviin enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti