maanantai 24. helmikuuta 2014

Puolukka-jogurttikakku

Minulla oli jääkaapissa punasia herukoita pussillinen, suurin osa meni Parta Äijän (se jogurtti purkki missä on turkkilainen vanha ukko) ja myslin kera, mutta ajattelin leipoakin kun Taavikin on syömässä. Mietin etten jaksais tehä ihan tavallista marja-murupiirakkaa, sitten muistin että mullahan on joku hyvä puolukkakakun ohje, ja värkkeetkin löyty kaapista.

Puolukka-jogurttikakku

2 munaa
3 dl sokeria
200g voita (sulaa)
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 soodaa
1/2 suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita (punaherukoita)

1. Munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää voi, jogurtti ja jauhoseos vuorotellen taikinaan, sekoita älä vatkaa enää.
3. Marjat voi sekotaa taikinaan kulhossa tai vuokaan. Kun sekottaa sievästi vuokaan, marjat ei valu niin paljon pohjalle. Käytin Parta Äijää, hyvää tuli, tosi mehevää ja raikasta. Ja erittäin hyvää vaniljakstikkeen kera.

Mehevä kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti