sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Tuunaa sima! Ja munkit ja churrot.

Ekan simasatsin tehin jo pari kuukautta sitten. Nyt tein vähän erilaisen siman, käytin pelkkää fariinisokeria ja sekaan laitoin limemehua. Yleensä käytän puolet fariinia ja puolet sokeria ja leikkaan sitruunan viipaleita päälle. Neljään litraan vettä laitoin 500g fariinisokeria ja 3/4 dl limemehua. Maku on vahvempi, mutta silti vähän raikkaampi. Värikinhän on tietenki tummempi, mahan tehä tätä simaa toistekin.

Munkkeja tehin viimeksi pakkaseen asti, en osaa tehä pientä määrää. Tänä vuonna aijoin kokeilla churroja. Onko ne juuri niin hyviä mitä kuuleman pitää, vai onko mikä tahansa hyvää kun sen kastaa suklaaseen.

Churrot


4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 sokeria
ripaus suolaa
1 1/2 maitoa
2 munaa
3 rkl juoksevaa rasvaa

 1. Sekoita kuivataineet keskenään.
2. Lisää joukkoon maito, munat ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja anna ässittyä 15 min.
3. Kuumenna öljy sillä aikaa.
4. Voit laittaa taikinanpursotin pussiin (5-8 mm tylla) ja pursottaa taikinaa öljyyn. Käytä lusikkaa (tai veistä...) apuna tai katkaise taikina saksilla.
5. Voit pyöritellä tikut sokerissa tai kastaa päät suklaaseen. Päätin että tällä kertaa riittää kanelisokerisekoitus, ja aika maukkauta tulikin.

Käytin 8 mm tyllaa, jolla tuli melko muhkeita churroja, kannattaa käyttää pienempää jos tahtoo sirompia. Hauskoja ja hyvän makuisia, ei liian makeita (riippuen tietenkin miten koristelee).
Lime simaa ja churroja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti