keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Viikko kohta lomalla, tässähän on saanu tehtyä vaikka ja mitä.

Tuntuu että vajaan viikon aikana olen tehny asioita enämpi mitä joulu- ja tammikuun aikana yhteensä.  Leivinuunia olen lämmittäny pariin otteeseen ja leiponu vaikka ja mitä, vaikka pakkasta nyt ei olekaan niin paljon että tarvisi lämmittää (ei lämmin luita riko). Kaappeja olen järjestelly uuteen uskoon (ja vähän parempaan järjestykseen), myös kaverille raivannu tilaa ja laittanu vaatteita ja rättejä hyllyihin. Koko aikaa ei villakoirat juokse jaloissa kun ehtii imuroimaanki useammin ku kerran kahteen viikkoon. Kotonakotonakin siis pääsin käymään ja oleen pari yötäkin, mitä ei ole tapahtunut pariin kuukauteen. Talon sisustusta olen miettiny ja jotain tehnykin, ahistaa vaan kun joutuu odottaan aina Taavia kun en jaksa enää mitään isompaa tehä. Ehkä se on vaan hyvä että joutuu pohtiin siirtoja vähän kauemmin, ei tule raahattua kalusteita ees ja taas.

Tänään leivoin skonsseja ja viipalekeksejä, Wilhelmiinoiksi kai niitä keksejä kutsutaan. Lopuksi laitoin karjalanpaistin uuniin muhimaan, muusi laittaa vielä tulille ja pääsee mussuttamaan herkkua. Skonsseja tein ekaa kertaa ja varmuuden vuoksi tehin vähän pienempiä kun en lämmittäny uunia aivan 200 asteeseen. Wilhelmiinat on parasta kahvin kanssa ja tietenki niitä pitää bähän märkyyttää. En voi ku olla onnellinen tuosta leivinuunista ja isosta keittiöstä, on tilaa touhuta ja kaiken sortin padat kehtaa tehä kun ei tarvi pitää sähköuunia päällä useaa tuntia, sen verran pihi olen sähkönkulutuksen kanssa. 

Skonssit


4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta

Voiteluun: 1 keltuinen ja tilkka maitoa, pinnalle juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi joukkoon.
2. Lisää neste ja raaste nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa.
3. Tehe n. 3 cm paksuinen taikina ja ota muotilla skonsseja. (Minulla oli n. 2 cm paksuinen taikina)
4. Voitele ja lisää loppu juustoraaste, paista 200 astetta 15 min.

Pikku skonsseja.

Wilhelmiinat


200g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa

1. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi, lisää keltuinen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan parissa erässä vaivaten lopuksi murumaiseksi taikinaksi.
3. Tehe 2-3 cm paksuisia tankoja ja aseta ne pellille, jätä tarpeeksi väliä koska taikina leviää. 
4. Paista 175 astetta 13-15 minuuttia. Leikkaa paloiksi heti uunista oton jälkeen.

Muumipurkit sai täydennystä.

Ikean reissua tässä vielä suunnittelen ensiviikolle. Keskiviikkona on neuvola ja maanantaina tuleepi viiminen kunnon palkaa, niin joko tiistaina tai torstaina lähen ajeleen jos ei ole mikään tappokeli ajaa. Onneksi mitään kovin isoa ei ole tarve ostaa, yks isompi matto vaan jos löytyy joku sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti